Vizibilitate, pornire și distribuție

Telefon programări
Email programări

Importanța operațiunilor de întreținere pentru siguranța și funcționalitatea mașinii tale

Înțelegerea și efectuarea regulată a operațiunilor de întreținere pentru mașina ta pot face diferența între o călătorie sigură și una plină de neplăceri. În acest articol, ne concentrăm asupra a trei aspecte esențiale ale întreținerii mașinii tale: ștergătoarele de parbriz, starea bateriei și curelele de distribuție.
Ștergătoarele de parbriz

Ștergătoarele de parbriz sunt vitale pentru o vizibilitate clară în timpul condusului, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte sau în condiții de ploaie ușoară. Semnele de uzură includ zgomotul, zgârieturile pe parbriz și o vizibilitate redusă. Este recomandat să înlocuiți ștergătoarele o dată pe an pentru a asigura performanța optimă.

Verificarea bateriei

O baterie sănătoasă este crucială pentru pornirea fără probleme a mașinii tale. Semnele că bateria ar putea avea nevoie de atenție includ dificultăți la pornire, comportament anormal al echipamentelor electrice și aprinderea martorului „baterie”. Se recomandă efectuarea unui control al bateriei la fiecare 30.000 km sau la 2 ani și schimbarea acesteia la fiecare 60.000 km sau la fiecare 4 ani.

Curelele de distribuție

Uzura curelei de distribuție poate afecta transmisia mișcării motorului și poate duce la defecțiuni grave, inclusiv calarea motorului. Este esențial să verifici periodic starea curelei de distribuție și să o înlocuiești conform recomandărilor producătorului.

Menținerea acestor aspecte ale mașinii tale în stare bună de funcționare poate contribui semnificativ la siguranța și fiabilitatea vehiculului tău. În cazul în care observi orice semne de uzură sau probleme, nu ezita să consulți specialiștii noștri pentru asistență și reparații profesionale.