Sistem de frânare, amortizoare și anvelope

Telefon programări
Email programări

Sistemul de frânare trebuie întreținut pe toată durata de viață a vehiculului și include :

Lichidul de frână și importanța sa

Uzura discurilor și a plăcuțelor de frână este un aspect esențial al întreținerii sistemului de frânare al mașinii tale. Pentru a menține înălțimea adecvată a pedalei de frână, este necesar să monitorizezi nivelul lichidului de frână din rezervor. Însă, este important să nu umpli rezervorul atunci când nivelul este mai scăzut, decât în situațiile de urgență. Este recomandat să schimbi plăcuțele de frână sau discurile de frână atunci când este necesar.

Importanța plăcuțelor de frână în sistemul de frânare

Plăcuțele de frână reprezintă o componentă crucială a sistemului de frânare al mașinii tale. Acestea sunt responsabile pentru aplicarea presiunii asupra discurilor, permițând mașinii să frâneze în siguranță. Verificarea regulată a plăcuțelor și înlocuirea acestora când grosimea garniturii atinge niveluri minime sunt aspecte esențiale ale întreținerii corecte a sistemului de frânare.

Rolul discurilor de frână în funcționarea corectă a sistemului de frânare

Discurile de frână sunt o altă componentă esențială a sistemului de frânare al mașinii tale. Acestea suportă presiunea plăcuțelor și sunt esențiale pentru reducerea vitezei mașinii până la oprirea completă. Este crucial să monitorizezi starea discurilor și să le schimbi atunci când devin uzate, pentru a asigura o funcționare optimă a sistemului de frânare.

Importanța reviziilor periodice în service-ul auto

Reviziile periodice în service-ul auto sunt esențiale pentru menținerea eficienței sistemului de frânare. Acestea includ verificarea gradului de uzură al plăcuțelor de frână față și spate, precum și etanșeitatea circuitului de frânare. De asemenea, este recomandată înlocuirea lichidului de frână o dată la 4 ani sau în limita a 120.000 km, conform indicațiilor din carnetul de întreținere.

Semnele de uzură și importanța intervenției imediate

Este important să fii atent la semnele de uzură a sistemului de frânare și să ceri ajutorul unui specialist dacă observi oricare dintre următoarele semne:

Sistemul de frânare reprezintă un element crucial al siguranței tale la volan. Menținerea acestuia în stare optimă este esențială pentru evitarea accidentelor și asigurarea unei experiențe de condus sigure. Prin monitorizarea și întreținerea regulată a plăcuțelor și discurilor de frână, precum și prin reviziile periodice în service-ul auto, poți asigura funcționarea corectă a sistemului de frânare al mașinii tale și siguranța ta la volan.

Întreținerea sistemului de frânare - un pas esențial către siguranța ta la volan!